Tagi: problem bf3 

Autor [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Wątek: Problem z Battlefield 3  (Przeczytany 11090 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thetokz

  • delikatnie przybrudzony
  • **
  • Na forum od: Paź 2011
  • Miejsce pobytu: Pruszków
  • Wiadomości: 22
  • Brud/Czysty: +3/-0
Odp: Problem z Battlefield 3
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Październik , 2011, 00:26:48 am »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Hmm, o ile się nie mylę to:
    Karta D-Link DGE-528T Gigabit Ethernet Adapter

    + do tego w zakładce karta sieciowa widnieje jeszcze:
    ESLvnic Virtual Network 32Bit
    oraz
    Realtek PCIe GBE Familly Controller.

    Poważnie, nie wiem co robić. Przecież nie będę całęgo komputera wymieniał - nie stać mnie na to  :facepalm:


    Post scalony : 26 Październik , 2011, 07:28:08 am
    Szukając informacji w necie o tym problemie trafiłem na wiele rozwiązań. Wydaje mi się, że nie jest to wina sprzętu tylko sterów/systemu. Nagle 20% graczy zepsułby się ram albo zasilacz?  :stinky:

    Po powrocie do domu spróbuję tego sposobu:

    Click on window start button
    In the search window type the following dxsetup, you will see a dxsetup.exe in the list click on it.
    Follow the directions and it will go out and update you direct x files. You don’t even have to restart you PC.
    I hope it works for you, because it is working for me.

    Podobno wielu osobom pomógł - więc wklejam, może pomoże komuś jeszcze.
    Ja sprawdzę po pracy.
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 07:28:08 am wysłana przez thetokz »

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #16 dnia: 26 Październik , 2011, 08:41:37 am »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Tu był ten temat :
    http://g4g.pl/forum/ogolnie-o-grze-228/bf3-wywala-z-gry/30/

    Ludzie czytajcie forum kto szuka nie bładzi opisywałem ten problem juz . Trzeba zrobic upgrade biosu w karcie graficznej . Jeżeli masz tą karte GV-N560OC-1GI  to tu masz bios nowy do niej
    http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n560oc-1gi/download/bios
    Ja miałem to samo a po upgrade biosu problem nie występuje.

    UWAGA !
    1) Sciagasz ze strony producenta u mnie to jest Gigabyte odpowiednio na stronie wybieram produkty/karty graficzne/do pobrania / bios
    2)Na pudełku od karty lub samej karcie masz dokladny model u mnie to GV-N560OC-1GI
    3)Po sciagnieciu biosu w katalogu mialem 4 rozne wersje biosu dla tego modelu karty w zaleznosci od rodzaju kosci pamieci
    4)Odpalasz plik autoflash (jest w biosie ktory sciagles)jako administrator i on sobie dobiera odpowiednia wersje biosu sposrod tych sciagnietych
    5) Po chwili pisze ze wszystko przebieglo oki cala operacja trwa 10 sekund - potem restart kompa

    Post scalony : [time]26 Październik , 2011, 09:38:13 am[/time]
    Cytuj
    Taki błąd występuje jeśli coś podkręcasz i zrobiłeś to źle lub masz uszkodzony ram


    Dokładnie masz racje w tym przypadku bład popełniła firma Gigabyte przetaktowywując zegar z 822 na 900 MHz zapomnieli podnieść napiecie rdzenia o setne volta stąd to zawieszanie.Bios zawiera poprawke ktora rozwiązuje problem
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 09:47:31 am wysłana przez M4niac »

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #17 dnia: 26 Październik , 2011, 10:36:20 am »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Dziękuję! Po powrocie do domu od razu zabieram się za wykonanie Twoich rad.
    I przepraszam, ale wiesz jak to jest gdy na coś się napalasz i  :dickhead:

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #18 dnia: 26 Październik , 2011, 11:11:56 am »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Twoja karta to GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI 1024MB DDR5/256BIT to jest ta wersja 900 mhz bo nie napisales ?
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 11:18:40 am wysłana przez M4niac »

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #19 dnia: 26 Październik , 2011, 12:16:44 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Twoja karta to GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI 1024MB DDR5/256BIT to jest ta wersja 900 mhz bo nie napisales ?


    GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI 1024MB DDR5/256BIT DVI/HDMI PCI-E (900/4000) (WER. OC) (GV-N560OC-1GI)
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 12:18:39 pm wysłana przez thetokz »

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #20 dnia: 26 Październik , 2011, 12:50:44 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Czyli ta sama co u mnie więc juz wiesz co masz zrobić   :one:

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #21 dnia: 26 Październik , 2011, 13:06:51 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Jeszcze 2h roboty i pędzę do domu bawić się w/g Twoich zaleceń z biosem!
     :jedi:

    Post scalony : [time]26 Październik , 2011, 13:22:21 pm[/time]
    Wiem, że to  :facepalm: ale:
    1) Sciagasz ze strony producenta u mnie to jest Gigabyte odpowiednio na stronie wybieram produkty/karty graficzne/do pobrania / bios

    Wchodzę na gigabyte.pl > Produkty > Karty Graficzne > i za cholere nie widzę tu do pobrania  :okulary2: Tzn, widzę po prawej Multimedia do pobrania ale tam są rzeczy typu: Flash DEMO & Wallpaper Download...




    Post scalony : [time]26 Październik , 2011, 13:25:54 pm[/time]
    http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n560oc-1gi/download/bios o tym mówiłeś M4niac ?:D
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 13:28:00 pm wysłana przez thetokz »

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #22 dnia: 26 Październik , 2011, 13:50:40 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Tamte wskazówki były ogólnie dla wszystkich  :-P  a poniżej zrobię indywidualnie dla Ciebie  ;-)

    Masz taką samą karte jak ja wiec zrób krok po kroku :

    1.Ściągasz ten bios
    http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n560oc-1gi/download/bios
    2.Po sciagnieciu biosu w katalogu masz 4 rozne wersje biosu (F6、F13、F22、F31) dla tego modelu karty w zaleznosci od rodzaju kosci pamieci
    3)Odpalasz plik autoflash (jest w biosie ktory sciagles)jako administrator i on sobie dobiera odpowiednia wersje biosu sposrod tych sciagnietych
    4) Po chwili pisze ze wszystko przebieglo oki cala operacja trwa 10 sekund - potem restart kompa
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 13:52:14 pm wysłana przez M4niac »

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #23 dnia: 26 Październik , 2011, 14:19:43 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Mhm,  :thx:
    Jak zadziała i będziesz w pobliżu Warszawy koniecznie musimy to opić  :-D

    Post scalony : 26 Październik , 2011, 15:42:51 pm
    Poddaje się. Zrobiłem wszystko jak napisałeś. Fakt, nie wykrzaczyła się po 5 minutach tylko 25  :051:
    Już nie wiem co robić ...
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 15:42:51 pm wysłana przez thetokz »

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #24 dnia: 26 Październik , 2011, 15:55:50 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • To juz nie wina karty przez upgradem biosu mialem freeze w bf3 co 5 - 10 minut po upgrade gralem kilka razy po 4 godziny i nic sie nie dzialo . Sprawdz jeszcze najnowszym memtestem pamiec ram
    http://www.memtest.org/#downiso

    Post scalony : 26 Październik , 2011, 16:02:01 pm
    A czy problem nie tkwi w tym ze masz 4 gb ramu a system windows 7 32 bit ? On wykrywa tylko 3gb ramu o ile sie nie myle. Moze powinienes miec win 7 x 64 bit ja mam taki i po upgrade biosu karty nic mi sie nie zawiesza
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 16:02:01 pm wysłana przez M4niac »

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #25 dnia: 26 Październik , 2011, 17:32:55 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Szczerze? W weekend miałem formatować kompa, ale skoro jest to jedna z szans - przeinstaluję system wieczorkiem na x64 .. jak to nie pomoże - to nie mam już pojęcia o co chodzi  :facepalm:


    Offline daxon1987pl

    • czysty jak zad źrebaka
    • *
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu:
    • Wiadomości: 1
    • Brud/Czysty: +0/-0
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #26 dnia: 26 Październik , 2011, 17:57:24 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • ja widze inny problem :
    AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3 @BE
    GOODRAM DDR3 4096MB PC1333 CL9
    GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI 1024MB DDR5/256BIT
    SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII 16MB
    ASUS M4A88T-V EVO/USB3
    Windows 7 32bit - jak ma zainstalowac najnowsze stery skoro ma system tylko 32bity na tak dobry sprzet? system mu swiruje jak mojemu koledze w becie.

    Offline thetokz

    • delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Pruszków
    • Wiadomości: 22
    • Brud/Czysty: +3/-0
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #27 dnia: 26 Październik , 2011, 18:04:15 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • ja widze inny problem :
    AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3 @BE
    GOODRAM DDR3 4096MB PC1333 CL9
    GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI 1024MB DDR5/256BIT
    SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII 16MB
    ASUS M4A88T-V EVO/USB3
    Windows 7 32bit - jak ma zainstalowac najnowsze stery skoro ma system tylko 32bity na tak dobry sprzet? system mu swiruje jak mojemu koledze w becie.


    Jeszcze dziś będzie Windows 7 64bit, mam nadzieję że to pomoże - dzięki za sugestię !  :thx:

    Offline M4niac

    • klei sie od brudu
    • *****
    • Na forum od: Lip 2010
    • Miejsce pobytu: Łódź
    • Wiadomości: 226
    • Brud/Czysty: +130/-162
      • Status GG
    • Obserwowany
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #28 dnia: 26 Październik , 2011, 18:56:13 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • 1.Zaktualizowany bios od karty masz to na pewno pomoglo (u mnie po tej operacji nic sie nie zawiesza)
    2.Zainstaluj windowsa 7 x 64 bit
    3.Zainstaluj sterowniki http://www.nvidia.pl/object/win7-winvista-64bit-285.62-whql-driver-pl.html

    4.Jezeli nadal bedzie sie to powtarzalo zainstaluj memtest http://www.memtest.org/#downiso     Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)   zainstaluj go na pendrive i uruchom komputer z pendriva
    5.Jezeli przejdzie tesy pamieci sa oki (1 cykl = 9 testow). Jezeli nie przejdzie testow i wystapi blad sprawdz jakie napiecia rekomenduje producent pamieci i ustaw je recznie bo niektore biosy w auto maja inne ustawienia pamieci niz zaleca producent

    Offline AtapiCl

    • śmierdzą mu nogi
    • ***
    • Na forum od: Lis 2010
    • Miejsce pobytu: Warszawa / Celestynów
    • Wiadomości: 136
    • Brud/Czysty: +17/-6
      • Status GG
    Odp: Problem z Battlefield 3
    « Odpowiedź #29 dnia: 26 Październik , 2011, 19:23:33 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • Swoją drogą ja miałem trochę inny problem. Mi się gra do Windowsa wysypywała nie w środku rundy, a zawsze gdy się tabelka końcowa pokazywała po jej zakończeniu. Okazało się, że przeszkadzały najnowsze stery od nvidii (285.62) - kilkakrotnie je przeinstalowałem, nawet na czysto i było to samo. Zainstalowałem wcześniejszą wersję beta (285.38) - nie mam już problemu. Dotyczyło to GF 570GTX.
    « Ostatnia zmiana: 26 Październik , 2011, 19:25:38 pm wysłana przez AtapiCl »

     

    Podobne tematy

      Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
    12 Odpowiedzi
    4723 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 06 Październik , 2011, 08:53:38 am
    wysłana przez M4niac
    20 Odpowiedzi
    9604 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 11 Listopad , 2011, 11:07:43 am
    wysłana przez Czerwony-Smok
    4 Odpowiedzi
    4662 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 31 Październik , 2011, 18:05:05 pm
    wysłana przez Maxver
    4 Odpowiedzi
    3989 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 29 Październik , 2011, 14:22:23 pm
    wysłana przez Bienioo
    0 Odpowiedzi
    364 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 29 Październik , 2011, 14:55:47 pm
    wysłana przez Hellwi
    3 Odpowiedzi
    471 Wyświetleń
    Ostatnia wiadomość 10 Październik , 2012, 16:08:52 pm
    wysłana przez bubu1998